Homekoiratutkimus – valmistautuminen

Homekoiratutkimus ei vaadi paljonkaan etukäteistyötä, rakennus tutkitaan ns. normaalissa tilassa. Tutkittavista tiloista kannattaa kuitenkin siirtää siirrettävissä olevat huonekalut pois seinustoilta, jotta koira pääse tutkimaan seinänvierustat kunnolla. Tutkimusta varten ei erillistä siivousta tarvitse eikä kannata tehdä, tiloja ei myöskään kannata erikseen tuulettaa.

On hyvä jos rakennuksesta löytyy pohjapiirustukset. Mikäli mahdollista, kaikki perustiedot rakennuksesta  olisi hyvä selvittää ennen tutkimusta, mm. rakenteet, eristeet, salaojat. Lisäksi rakennuksen historiasta olisi hyvä olla tiedossa, mahdolliset aikaisemmat vesivahingot, tehdyt tutkimukset, korjaukset yms .

Homekoira, Homekoiratutkimus, Homekoirapalvelu HomeVahti, Ota yhteyttä 040 727 5037 tai satu(at)homevahti.fi
Mocca

Kaikki myrkylliset, vaaralliset ja helposti rikkoutuvat tavarat tulee siirtää pois koiran ulottuvilta, esimerkiksi hiirenloukut, muurahaismyrkyt ja rikkoutuvat koriste-esineet. Lemmikkien ruoat, lelut, pedit sekä sauna- ja takkapuut kannattaa siirtää pois. Näin varmistetaan hometarkastuksen onnistuminen ja tutkimuksen turvallisuus koiralle.

Muistutuksena
Tilaajalla on oltava lupa asunnon tutkimiseen. Vuokralaisen on pyydettävä lupa tutkimukseen omistajalta. Taloyhtiössä tutkimuksesta on ilmoitettava taloyhtiön isännöitsijälle tai hallitukselle.

Tilaajalle toimitetaan ennen tutkimusta Homekoira tilaajaohje.

Homekoiratutkimus

Ennen tutkimuksen alkua tarkistetaan tutkittavat tilat ja  varmistetaan koirille mahdollisimman esteetön tutkimusmahdollisuus. Lisäksi kirjataan rakennuksen perustiedot, korjaushistoria yms.

Tämän jälkeen suoritetaan tutkimus koirilla. Koirat työskentelevät yksitellen. Asiakas saa seurata koirien tutkimista, kuitenkin niin että koirien työskentely ei häiriinny. Koko homekoiratutkimus kestää noin 1-2 tuntia, riippuen tilojen suuruudesta.

Homekoiratutkimus – jälkeen

Asiakas saa tutkimuksesta kattavan raportin kahden viikon sisällä tutkimuksesta. Raportti kertoo kuvauksen tehdystä tutkimuksesta kohteessa. Koirien mahdolliset ilmaisut on kuvattu ja merkitty myös liitteenä olevaan pohjapiirrokseen. Homekoiran ilmaisu kertoo mikrobiperäisen hajun olemassaolon ja paikan tarkastushetkellä.